2017. május 3., szerda

Csináld ezt, ha nem tudsz dönteni: egy kézmozdulat feltárja, mit súg hatodik érzéked Életünk során szinte percenként döntenünk kell valamiben.Csináld ezt, ha nem tudsz dönteni: egy kézmozdulat feltárja, mit súg hatodik érzéked
Életünk során szinte percenként döntenünk kell valamiben.

Az étteremben el kell döntenünk, mit akarunk enni, az útkereszteződésen is csak akkor jutunk túl, ha eldöntjük, merre tovább. Minden élethelyzetben választanunk kell. Van, hogy nincsenek egyértelmű jelek vagy tudás, ami segítene eldönteni, hogy mit is kellene csinálnunk.

A hatodik érzék az a képességünk, amellyel anélkül érzékelünk valamit, hogy az érzékszerveinkkel tudatosan felfognánk, azaz látnánk, hallanák, szagolnánk, ízlelnénk vagy tapintanánk. Ez az intuíciónk, csak éppen eltorlaszoltuk életünk blokádjaival.Megérzésünket különféle módszerekkel jeleníthetjük meg. A karhossz-teszt a legkifinomultabb és legsokoldalúbb tesztrendszer.
Megmutatja, mekkora a stressz: az ellenkezés csekély vagy éppen erőteljes.
Megmutatja, hogy általában kibillentünk-e az egyensúlyunkból.
Megmutatja, hogy dermedt állapotban vagyunk-e.
Megmutatja, hogy pánikba estünk vagy allergikusan reagálunk-e.
Ez a teszt egy idegválasz, amelynek során a test egyik oldalán ellazulnak, a másikon pedig megfeszülnek az izmok. Emiatt lesz a karok hossza eltérő. Ez izomrendszerünk egyik válasza a stresszre.
aggodas-gondolkodasÍgy tanuld meg leolvasni, igen vagy nemElső lépés - a gömblátás: meg kell tanulnod kívülről látni a dolgokat.Második lépés - érezd a színeket: milyen hatással vannak rád? Melyik szín tesz jót?Harmadik lépés - érezd az igent és a nemet: állj meg, és érezd a tartásodat, lélegzésedet, szívverésedet, aurádat, erőteredet, izomtónusodat, a testedben lüktető ritmusokat. Gondolj vissza életed egyik szép pillanatára, és érezd, hogyan reagál erre a tested. Ezután gondolj egy rémes pillanatodra, és közben figyeld magadat. Aztán mondd fennhangon, hogy igen, és hogy nem, és figyelj. Változik benned, körülötted valami, ha nemet mondasz? Ismételd meg néhányszor a gyakorlatot.Negyedik lépés - mérleg vagyok: képzeld azt, hogy mérleg vagy. Hogyan áll a mérleg, egyenesen vagy ferdén? Képzelj el színeket, illatokat. Melyiknél áll vissza az egyensúly? Akkor folytasd a gyakorlatot, ha magadat egyensúlyba hoztad.Kezdődhet a tesztA tesztelés egyszerű: ha kiegyensúlyozottak vagyunk, a mérleg egyensúlyban áll. Ha stresszesek vagyunk, a mérleg ferdén áll. Ha lemerevedünk, a mérleg nem mozdul.
Balra az igenlő, jobbra a nemleges testválaszt látodBalra az igenlő, jobbra a nemleges testválaszt látodÖtödik lépés - a karhossz-teszt: álló helyzetben a karod lazán lógasd magad mellett, vállad és karod is legyen laza. Érintsd össze magad előtt a két kezedet, pontosan a test közepénél. Hüvelykujjaid kifelé nézzenek, hogy két körmödön mérhesd le a szintjüket. Ha kiegyensúlyozott vagy, hüvelykujjaid egy szinten lesznek: ez az igenlés. Karodat ismét zárd a karod mellé, mondj igent, és ismét helyezd egymás mellé a két hüvelykujjadat. Megint egy magasságban lesznek. Ismét lógasd lazán a kezed, mondj nemet, és tedd össze elöl a két kezed. Hüvelykujjaid ezúttal nem lesznek egyforma magasságban. A tested nemet mond. Ismételd meg a gyakorlatot csukott szemmel.A karok hosszának eltérése, minél többet gyakorolsz, annál nagyobb lesz. Lazulj el, és máris válaszokat kapsz. Idővel bízni fogsz a testedben, gyakorlott tesztelő lesz belőled.A cikk szövegét Uwe Albrecht: Igen vagy Nem? című könyvéből idéztük, melyet a Bioenergetic Kiadó ad ki, és amelyet 1800 forintért rendelhetsz meg ide kattintva.

http://femina.hu/ezo/dontes-kezmozdulat/


Titkos energia központunk a Tan tien...

Ahhoz, hogy igazán jól érezhessük magunkat, meg kell találnunk a szellemi, testi, lelki egyensúlyt. Törődnünk kell szellemi és lelki szükségleteinkkel éppen úgy, ahogy a testünket is ápoljuk, gondozzuk.

Ehhez sok-sok dologra szükség van: elegendő alvásra, testmozgásra, egészséges étkezésre, pihenésre, stressz mentes életmódra, jó levegőre, a természet közelségére, szeretet teljes környezetre, sok-sok nevetésre, jó párkapcsolatokra, szabadidős tevékenységekre, az otthon biztonságára, hasznosnak tartott munkavégzésre és szellemi kihívásra egyaránt!Mindez ugyanis egy-egy darabja a kirakós játéknak. És nagyon nem mindegy, hogy ezek a darabok mennyire hangsúlyos szerepet töltenek be életünkben, melyiket hanyagoljuk el ezek közül!

Ha megtalálod az egyensúlyt, megleled a belső békét és örömet lelsz minden napi tennivalóidban is. Vitalitásod megnövekedik, kreatívabb, hatékonyabb és optimistább leszel. A problémák nem gondot hanem csupán megoldandó feladatokat fognak jelenteni.

A megnövekedett vitalitás vonzóbbá is tesz! - Próbáld ki, mennyivel más lesz a napod, ha csak annyit teszel, hogy egy kis mosolyt erőltetsz az arcodra! Figyeld meg, hogy nem sokára valóban jobban fogod magad érezni, valóban vidámabb és energikusabb leszel és ezt mások is látni fogják rajtad!

Amikor az ember egyensúlyba kerül, könnyebben tudtára ébredhet veleszületett spirituális képességeire is - mint amilyen a hatodik érzék - és többre lesz képes, mint bármikor azelőtt! Főleg, ha sokat gyakorol és fejleszti ezen képességeket!

Meditációs úton is egyensúlyba kerülhetünk. Ennek egyik módja, hogy az életerőközpontunkba (kínaiul Tantien) fókuszáljuk a tudatunkat.

A Tantien közvetlenül a köldök felett található, mintegy 2-3 cm-mel a test belsejében. Ha magyarra fordítanánk a szó jelentését, akkor hasi területet jelent, de szokták Egyetlen Pontnak is hívni. A japánok egyébként ugyanezt Hara néven ismerik. Az életerő (kínaiul chi, de írják csi-nek is) pedig olyan univerzális energia, amely keresztül megy mindenen és alkotója mindennek. Nélküle nem létezhetne élet!

Az embernek komplex energetikai rendszere van, úgy is mondhatjuk, a chi áramlik bennünk. Kevesen tudják, de ez olyan szinten komoly dolog, hogy ha például ez az energiaáramlás valamilyen blokk miatt teljesen megszakadna, akkor az 3-4 napon belül halálhoz vezetne!

"Azt mondják, akik az Egyetlen Pontba gyűjtik a csi energiáját, azokat semmilyen veszély nem fenyegeti. A tantien képes feloldani, vagy "elégetni" a feszültséget, fájdalmakat, betegségeket, és más káros hatásokat. Épp ezért a csi-energia szétszórása vagy elvesztegetése ajtót nyit a szenvedés és szerencsétlenség előtt, viszont az életenergia begyűjtése a tantienbe boldogságot és jó szerencsét hoz."

Forrás: Christopher Markert - Titkos erőközpontunk, a Tantien
Ajánlott gyakorlatok a hétköznapokban:

-Hasi légzés ülve, csak a légzés megfigyelése, fokozatos mélyítése lágyítása, ki és belégzés legalább 8-8 másodpercig való elnyújtása erőlködés nélkül
-Gondolatoktól függetlenné válás, lazaság a fej nélküli állapot
-Test és tértudatosságban jelen lenni különböző helyszíneken
-Légzéssel összekötött mozgás, Taiji forma (Lágyság képességgel)
-Az idő nem létezik – tudatállapottal való gyors azonosulás – jelenLét
Song Gong gyakorlása
-Csak a zene hallgatása, minden más tevékenység nélkül csak zenehallgatás
-A csend hallgatása. A zajos környezetben még érdekesebb kihallani a csendet a hangok között.
-A világban nem a tárgyak és a jelenségek, hanem a köztük jelenlévő és mindent kitöltő tér figyelése érzékelése
-Tea szertarás jelenlévő tudatossággal
-Megcsodálása a természet változásainak, elmúlása egy esőnek, átalakulása egy jelenségnek, észrevétlenül együtt menni a változással
-Amit nem szeretünk, és amit szeretünk, vizsgáljuk meg újra, minél nagyobb nyitottsággal! (pl. kedvenc ételünk, és amit nem szerettünk eddig)
minden gyakorlás előtt gondoljuk és érezzük át a gyakorlásunk célját!
-Társas beszélgetésekben szemlélődj szinte kívülállóként, megfigyelve az emberek mondandóján kívül azt, hogy milyen érzéssel beszél, mit él meg közben.
-Minden emberre tükörként tekinteni
-Elfogadni a pillanatnyi helyzeted, hisz mivel ez már most adott, kár lenne ellenállni, megtagadni, inkább oldódj fel benne, mint lehetőség a felvezetésére a célodnak.
-Zavaró gondolatok mindaddig előjönnek, amíg minősíted őket,vagy bármit gondolsz róluk, hagyd őket inkább magukra
semmilyen érzésed ne nyomd el, éld meg minél tisztábban a jelenléted tudatosságával, így a zavaró érzelmek megszületni sem tudnak.
-Az örömnél mindig van egy nagyobb öröm… vajon melyik irányba?
ne erőlködj hagyd hogy a dolgok megmutassák az útjukat
-Az őszinteség a látás, őszinteség nélkül vakok vagyunk
-Tégy bármit, de azt könnyedénNincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése