2017. augusztus 13., vasárnap

KUNDALINI-MUDRA-szexerőt növelő mudraKUNDALINI-MUDRA-szexerőt növelő mudra
Mindkét kezét szorítsa lazán ökölbe.
Ezután nyújtsa ki a bal mutatóujját, és alulról dugja bele a jobb öklébe.
Jobb hüvelykujj a hegyét helyezze a bal mutatóujja hegyére. A mudrát olyan mélyen tartsa a hasa elõtt, amennyire csak tudja.
Szükség szerint, amíg a kívánt hatás fellép, vagy hosszabb távon végezhetjük naponta 3-szor 5 percig.
A Kundalini-mudra formája egyértelmû: a szexuális erõrõl van szó, amelyet fel szeretnénk ébreszteni, vagy aktiválni akarunk. A férfi és nõi erõk, a két ellentétes pólus egyesülésérõl van szó.
Alapvetõen azonban ez az egyéni és a kozmikus lélek egyesülése.
A jobbkéz négy, körülölelõ ujja szimbolizálja a külsõ, érzékelhetõ világot a bal mutatóujj szellemünket és lelkünket, a hüvelykujj pedig Istent.
Ejtsünk néhány szót a szexualitásról, amely mint spirituális gyakorlat a tantra jógában fontos szerepet tölt be. Fontos tudnunk, hogy a nemi szervek nagy hatással vannak az ember hangulatára, ezért nagyon fontos, hogy ezek a szervek egészségesek legyenek.
Azt is tudnunk kell, hogy a szexuális vágy az élet során változik. Ha valakinek nincscsen szexuális vágya, de egyébként jól érzi magát, akkor ez normális,
Ha viszont van vágy, akkor engedni kell a sürgetésnek, társsal vagy egyedül. Ez nagyon fontos, mivel a közben kiválasztódott anyag tisztít.
A vaginában megtelepedett baktériumok, gombák stb. ilyenkor ki. lökõdnek.
Sokan betegszenek meg attól, hogy nem engednek természetes testi vágyaiknak, vagy azért, mert azzal stresszelik magukat, hogy azért mert vágyra akarják kényszeríteni testüket
A mudráknak nevezett kéztartásoknak nem csak a jóga, a távol-keleti táncok, a misztikus rituálék vagy a meditáció során van jelentőségük, hanem a mindennapokban is. Ezekkel a kéztartásokkal ugyanis befolyást gyakorolhatunk az idegeinkre, az érzelmeinkre, segítségünkre lehetnek az energiagátak felszabadításában. Vannak kívánságok is, amelyek hamarabb valóra válnak, ha a megfelelő kéztartást alkalmazzuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése